Tæt på
Foto: Berit Hvassum

Inges bedste juleminde: Vi holdt jul med en flok løver

Julen har mange flere kulisser end den fint opdækkede dagligstue med levende lys og hele familien samlet. Det behøver slet ikke være så galt endda, kan flere bornholmere fortælle, når de beretter for os om deres bedste juleminde.

 

Vi har spurgt syv bornholmere om hvad deres bedste juleminde er.

Nummer to i rækken er Inge Prip, direktør for Campus Bornholm

– Den bedste jul er for mig stille og rolig, men den må gerne være lidt højtidelig. Lykken er, når børnene kommer hjem til jul. Nu er Bornholm blevet det hjem, og da det er andet år, vi holder jul her, er vi allerede i gang med at skabe bornholmske juletraditioner.

Min familie har to gange holdt jul i udlandet. Første gang var i 1999, hvor vi rejste rundt i Vietnam i fem uger og havde booket os ind på et hotel ved kysten, hvor vi skulle hygge os juleaften. Men skæbnen ville, at vores bil brød sammen, og vi holdt hele aftenen på en mørk landevej. Vi nåede hotellet kl. to om natten med tre sovende børn, og det var så den juleaften.

Nogle år senere rejste vi til Kenya med en forventning om en alternativ jul i familiens skød. Juleaftensdag var vi på safari, og vi fik en kæmpe gave, da vi var heldige at se en gepardfamilie med helt små unger.

Juleaften skulle vi fejre i en camp i Masai Mara. Vi havde gjort et bål klar til om aftenen, men julefreden sænkede sig ikke rigtigt over savannen. Det regnede heftigt, og vi måtte holde os inde i hytterne. Lige udenfor havde en flok løver til gengæld en vældig fest. Vi havde ikke toiletter i hytterne, så det var ikke den bedste juleunderholdning at skulle begive sig ud i den kulsorte savannenat.

Den aften sendte vi mange tanker til familien i Danmark, og siden har vi sagt ”ude godt, men hjemme bedst” juleaften. Vi har ikke planer om flere juleeventyr på eksotiske steder.