Rekorduge: Bornholmere valfarter til Grækenland

Rekorduge: Bornholmere valfarter til Grækenland
Et fly fra Spies' eget flyselskab Sunclass Airlines. Foto: Bornholms Lufthavn
NYHED | 17. APR 2024 • 14:25
NYHED
17. APR 2024 • 14:25

Rekordmange jetfly vil lette fra Bornholm med destinationen Grækenland i Kristi himmelfartsugen.

Chartersæsonen kan give trængsel på p-pladsen. Sådan lød det fra Bornholms Lufthavn i sidste uge - og noget tyder på, at lufthavnen kan have ret i sin forudsigelse.

I Kristi himmelfartsugen sender rejsebureauet Spies nemlig rekordmange fly til Grækenland direkte fra Bornholm. Aldrig før har selskabet haft tre afgange på én uge til destinationen fra Bornholms Lufthavn, oplyser Spies' kommunikationschef Sofie Folden Lund.

– At vi i år kan tilbyde hele tre afgange til herlige græske øer som Skiathos, Rhodos og Kos i en og samme uge, som tilmed er en uge, hvor mange har fri både torsdag og fredag, er vi ekstra glade for. Og vi forventer helt klart at der bliver rift om de sidste knap 50 pladser, siger hun.

92 procent af de mere end 600 sæder i de tre fly er allerede solgt, fortæller hun videre.

Torsdag aften lander de første chartergæster i Bornholms Lufthavn efter en uges ferie på Gran Canaria. I næste uge afgår så to yderligere Airbus 321-fly til henholdsvis Mallorca og Kreta.

Efter de tre fly er afgået i Kristi himmelfartsugen kommer der dog en lang periode uden charterafgange fra Bornholm til destinationer sydpå. Næste afgang bliver først den 19. september, hvor kursen sættes mod Kreta.